BAGLIO DI PIANETTO, SHYMER, 2006

570 ден

Out of stock

Categories: ,

(MK)  Ова вино има интензивно црвена боја и интензивен мирис. Вино со фин квалитет. Во вкусот се чувствува прво нота на цреша и ванила, измешани со типични ориентални ароми на сортата Сира. Меко, добро упамнотежено вино, интензивно, солидно, со бавен завршеток. Ова вино е со добро тело, хармонично ги представува различните сорти грозје од кои е создадено.

Мешавина: Syrah 50% – Merlot 50%.

Additional information

Weight 1 kg
Variety:

,

Foreign Wineries:

Country:

Region:

Style:

Vintage:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BAGLIO DI PIANETTO, SHYMER, 2006”

Your email address will not be published. Required fields are marked *