VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO CECILIA BERETTA 2006

1.300 ден

Out of stock

Categories: ,

Ова e суво вино со рубин црвена боја. Со ароми преполнети со мармалад, чоколада, кaфе, тутун… кои се преплетуваат совршено добро. Во вкусот полно, волуменозно, свежо и истовремено робусно вино.

Со оваа Ripasso метода на правење на вино, Ваполичела (Vapolicella) виното се пушта да тече низ лушпите од сувите зрна грозје, кои се користеле при производството на Амароне. Оваа метода во огромна мера ја нагласува бојата, вкусот и структурата на Ваполичела виното. Јако црвено вино, кое добро оди со зачинета кујна.
Препорачуваме да се отвори на ок. 2 часа пред сервирање, температура од 16-18’С.
Направено од сортите: 60% corvina, 20% rondinella, 10% molinara, 10% negrara.

Најдобро меѓу 2009-2012 г.

Ова вино се препорачува со печења и  зрели сирења (кашкавали).

Additional information

Weight 1 kg
Variety:

, , ,

Foreign Wineries:

Country:

Region:

Style:

Vintage:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO CECILIA BERETTA 2006”

Your email address will not be published. Required fields are marked *