VINAR, CABERNET SAUVIGNON 2007

240.00 ден

Categories: ,

Оваа сорта обезбедува суровина за производство на врвни црвени вина. Се одликува со многу темна боја, природно танинско, погодно е за стареење во дабови буриња. За восхит е прекрасната хармонија меѓу сортното овошје, танините и вкусовите на ванила, препечен леб, зачини, чоколада, кокос и нагласен вкус на црна рибизла. Добиено од истоимената сорта на грозје, со потекло од Повардарскиот регион. Произведено е по изворно традиционална технологија, во комбинација со сопствени технолошки процеси на контролирана ферментација и посебна нега. Таквиот пристап овозможува ова вино да има пријатна арома, густина и совршена хармонија.

Serve at temperatures 16-18’C.

Additional information

Weight 1 kg
Variety

Cabernet Sauvignon

Local Wineries

Vinar

Country

Macedonia

Region

Povardarie

Style

Rich & Thick (Red)

Vintage

2007

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VINAR, CABERNET SAUVIGNON 2007”

Your email address will not be published. Required fields are marked *