VINAR, RHEIN RIESLING 2007

200.00 ден

Categories: ,

(MK) Ризлинг Рајнски е квалитетно суво бело вино добиено од истоимената сорта на грозје, со потекло од Повардарскиот регион. Произведено е по изворно традиционална технологија, во комбинација со сопствени технолошки процеси на контролирана ферментација и посебна нега. Таквиот пристап овозможува ова вино да има пријатна арома, густина и совршена хармонија. Карактеристичните вкусови на Рајнскиот Ризлинг се движат од цветни ноти на ружа, лазарка, темјанушка, свежо овошни на зелени јаболка, круши и кајсии, сé до лимонести и минерални ноти со освежителна киселост.

Serve at temperature 12-14’C.

Additional information

Weight 1 kg
Variety

Riesling

Local Wineries

Vinar

Country

Macedonia

Region

Povardarie

Style

Thick & Creamy (White)

Vintage

2007

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VINAR, RHEIN RIESLING 2007”

Your email address will not be published. Required fields are marked *