VINAR, VRANEC 2007

200 ден

Out of stock

Categories: ,

(MK) Ова квалитетно суво вино се одликува со темна рубин-црвена боја, со комплексна арома на шумско овошје, дрвенести мириси, нијанси на чоколада и ликер. Виното се одликува со средно долг и помек завршеток.  Добиено од истоимената сорта на грозје, со потекло од Повардарскиот регион. Произведено е по изворно традиционална технологија, во комбинација со сопствени технолошки процеси на контролирана ферментација и посебна нега. Таквиот пристап овозможува ова вино да има пријатна арома, густина и совршена хармонија.

Serve at temperatures 16-18’C with read meat dishes, BBQ, procuitto and spicy, rich meals.

Additional information

Weight 1 kg
Variety:

Macedonian Wineries:
Country:

Region:

Style:

Vintage:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VINAR, VRANEC 2007”

Your email address will not be published. Required fields are marked *