BLACK COTTAGE, PINOT NOIR 2018, 0.75L

1.300 ден

SKU: NZBC30 Категории: ,

Oвој Пино Ноар од Jужните долини поминува низ ферментација во ферментатори со отворен врв, со 20% цели гроздови и нивно рачно потопување. Ова придонесе за да се истакне парфемираното црно и црвено ситнозрнесто овошје, како и зголемувањето на свиленкастото чувство на виното во устата. Виното e потоа зреено три месеци во дабови буриња. Темно, со ароми на шумска земја, црна цреша и зрно кафе обложено со чоколадо. Вкусот е со зачински тонови и оние на пиперка, мајчина душица и темјанушки и типичната зрнеста текстура на Јужните Долини на Марлборо.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:
Странски Винарии:

Регион:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “BLACK COTTAGE, PINOT NOIR 2018, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *