ENIRA SYRAH, BESSA VALLEY

2.510 ден

SKU: 120008 Категории: ,

Syrah 2015 се издвојува со интимна и густа рубин боја. Се чуствуваат типични ароми како тост леб, кожа, зрело овошје, многу добро избалансирани со стареење во нови француски дабови буриња 18 месеци. Профилот на вкусот е повеќеслоен. Телото е сочно, свежо и тркалезно, со многу добро дефинирана структура која е нагласена со силни и карактеристични танини. Виното има долг и многу пријатен финиш. Плени со својата хармонија и постепено откривачки потенцијал.
Буриња: 100% нов даб, виното созрева 18 месеци во нови француски дабови буриња
Просечно годишно производство: 2500 шишиња

Дополнителни Информации

Тежина 0,75 kg
Достапни волумени:

Земја:
Странски Винарии:
Сорта:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “ENIRA SYRAH, BESSA VALLEY”

Your email address will not be published. Required fields are marked *