KARTAL WINERY, TEMJANIKA 2021, 0.75L

480 ден

Категории: ,

Темјаниката за ова вино доаѓа од насади во селото Долни Дисан, кое е надалеку познато како место од каде доаѓаат висококвалитетни вински грозја. Интензивно и свежо, со ароми на босилок и бозел и проткаено со ноти на зелен лимон. Р’скаво и подеднакво освежувачко на непце каде имаме сочно коскесто овошје, лимон, блажина на багремов цвет и треперлива киселина.

Дополнителни Информации

Берба:
Сорта:

Македонски винарии:

Достапни волумени:

Земја:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “KARTAL WINERY, TEMJANIKA 2021, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *