TUSSOCK JUMPER, MONSTRELL- JUMILLA 2019, 0.75L

620 ден

SKU: TJ MONSTRELL Категории: ,

Нашиот Monastrell расте во југоисточна Шпанија, во лозја со сертификат за органско производство, стари околу 25 години. Бербата започнува на почетокот на октомври. Патот на органското грозје строго се контролира и следи – како во лозјето, така и низ секој чекор од производството. Виното зрее неколку месеци во американско дабово буре.
Има боја на црна вишна. Интензивен мирис од зачини и црни бобинки. Моќни, но зрели танини. Балансирана киселина. Глатка текстура и долга завршница.
Најдобро е да се служи на 17 – 18°C со бело месо, риба, медитеранска салата, тестенини или сирење.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:

Странски Винарии:

Регион:

Сорта:
Берба:

Стил:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “TUSSOCK JUMPER, MONSTRELL- JUMILLA 2019, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *