VENEC WINERY, KRATOSHIJA SINGLE BLOCK 2020, 0.75L

540 ден

SKU: VENECKRAT Категории: ,

Суво црвено вино добиено од сортата грозје Кратошија од сопствени насади на винаријата Венец. Се одликува со интензивна темно црвена боја. Големо и богато вино чија главна одлика е овошноста, каде имаме ароми на охридска црна цреша, модра слива, сок од вишни и заднински ноти на кафе и гриоти. На непце е подеднакво елегантно и комплексно и нуди палета на овошно зачински вкусови, со одлична структура, висок екстракт, кадифени танини и р’скава киселина.

Кратошија која има повеќегодишен потенцијал за созревање во шише во вашиот вински подрум.
Содржина на алкохол 14%.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Достапни волумени:

Земја:

Македонски винарии:
Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “VENEC WINERY, KRATOSHIJA SINGLE BLOCK 2020, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *