Вид на вино: Суво розово вино
Берба: 2020 година
Регион, земја: Тиквеш, Македонија
Грозје: 100% Syrah
Назив: Тиквешки вински регион
Начини на производство: Грозјето се бере и се сортира рачно, се става во пластични гајби од 25 кг. Директно пресување без мацерација, класична бела винификација со класична статичка седиментација. Ферментацијата се врши во резервоари од не’рѓосувачки челик од 200hL и 300hL со контролирана температура од 13˚C до 16˚C и трае 10-16 дена. Управување со кислород под строга контрола.
Годишно производство: 10.000 л
Стареење: Резервоар од нерѓосувачки челик, 4-6 месеци (sur lie)
Боја: Лосос
Ароми: Свежо овошје со доминантна суштина од јагода и зачин.
Вкус: Непце со целосен вкус со убав овошен карактер и добра должина.
Забелешка на винарот: Одлична концентрација и многу вкус. Стилски вид на розе кој е совршен за летниот ден.
Алкохол по волумен: 12,48%
Вкупна киселост: 5,9 g/L
Испарлива киселост: 0,48 g/L
Шеќер: 2,2 g/l
Спарување на храна: Се сервира со тестенини, живина и десерт.
Послужување: Го препорачуваме на температура од 8-10°C
Reviews
Сеуште нема коментари.