Pinot Noir e винска сорта тешка за одгледување, но резултатот е вреден за вложениот труд. Процесот во винаријата започнува со ладна мацерација која и претходи на ферментацијата. Самата ферментација се одвива две недели во контролирани услови.
Има провидна рубин боја. Деликатни вкусови на црвени и црни бобинки, дополнети со цветни ноти. Назнаки на дабово буре и ванила. Обли и добро интегрирани танини. Комплексна и долга завршница.
Најдобро е да се сервира на 17 °C – 18°C со димено месо, скара и јадења од јагнешко месо.
TUSSOCK JUMPER, PINOT NOIR 2019, 0.75L
820 ден
Дополнителни Информации
% алкохол: | |
---|---|
Земја: | |
Странски Винарии: | |
Сорта: | |
Берба: | |
Стил: |
Reviews
Сеуште нема коментари.