BRZANOV WINERY, ARTISAN CHARDONNAY 2018, 0.75L

440 ден

Out of stock

SKU: БРЗАНОВ ШАРДОНЕ Категории: ,

Суво бело вино од истоимената сорта 100%, добиено со ферментација од 7 месеци и држено на талог 10 месеци. Грозјето е од 750м.н.в. Содржи 13,5%вол.алкохол, без остаток на шеќер и додаток на адитиви. Во процесот на производство користен е само селективен квасец и минимална количина винобран.

Дополнителни Информации

Тежина 1 kg
% алкохол:

Земја:

Македонски винарии:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “BRZANOV WINERY, ARTISAN CHARDONNAY 2018, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *