BRZANOV WINERY, BRZANOV PLATINIUM 2012, 0.75L

4.990 ден

1 in stock

SKU: БРЗАНОВМАС. ПЛАТ Категории: ,

Суво црвено вино од 91% вранец, 3% пино ноар, 3%сира, 3%мерло, добиено со класична ферментација, зреено 8 години од кои 40 месеци во нови барици и една година во шише. Грозјето е од 550м.н.в. Содржи 16%вол.алкохол, без остаток на шеќер и додаток на адитиви. Во процесот на производство користен е само селективен квасец и минимална количина винобран. Виното не е филтрирано

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:

Македонски винарии:

Сорта:

, , ,

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “BRZANOV WINERY, BRZANOV PLATINIUM 2012, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *