BRZANOV WINERY, MERLOT ELIXIR 2012, 0.75L

4.800 ден

3 in stock

SKU: БРЗАНОВ Е.МЕРЛО Категории: ,

Суво црвено вино од истоимената сорта 100%, добиено со класична ферментација, зреено 8 години од кои 40 месеци во нови барици и една година во шише. Грозјето е од 550м.н.в. Содржи 16%вол.алкохол, без остаток на шеќер и додаток на адитиви. Во процесот на производство користен е само селективен квасец и минимална количина винобран. Виното не е филтрирано

Дополнителни Информации

Тежина 1 kg
% алкохол:

Земја:

Македонски винарии:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “BRZANOV WINERY, MERLOT ELIXIR 2012, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *