HILL & DALE, SAUVIGNON BLANC 2019, 0.75L

600 ден

Боја: Светла и јасна, бледo сламeста засилена со зелена нијанса.
Букет: Примамлив и пријателски расположен со изобилство на овошни нијанси на билки кои потсетуваат на ѕвездени овошја и магдонос.
Вкус: Со добредојдени вкусови на чај од мед, и лисја од финбос засенчени од слаб аспарагус и риган, ова вино е некомплицирано и мерливо, но со суптилна комплексност навестува посериозен аспект на виното.
Потенцијал за стареење: Иако се јасни и деликатни во својата младост, може да се очекува да се појави посложен и суптилен карактер со понатамошно разгледување до возраст од околу три години.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:
Странски Винарии:

Регион:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “HILL & DALE, SAUVIGNON BLANC 2019, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *