LOUIS ROEDERER, ROSE, 0,75L

5.290 ден

Што се однесува на гроздовите кои се користат во креацијата на одличниот Розе Шампањ, тие мора да достигнат совршена зрелост, што понекогаш е тешко да се постигне со променливата клима во областа Шампањ. Поради оваа причина Louis Roederer одлучува да инвестира во лозја во Cumières, каде почвата е глинена и варовник, кои се соочуваат со јужните падини подложени на светлина рефлектирана од реката Марна, што му овозможува на лозјето да добие оптимална зрелост.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Странски Винарии:

Земја:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “LOUIS ROEDERER, ROSE, 0,75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *