POPOV WINERY, DOMAINE VRSHNIK RESERVE 2015, 0.75L

1.190 ден

Категории: ,

Берба: 2015

Регион: Тиквешки, Повардарје, Македонија

Сорта: Мерло, Каберне Совињон, Сира, Каберне Фран

Алкохол: 14%

Годишно производство: 3000 шишиња

 

КАРАКТЕРИСТИКИ

Боја: рубин црвена

Арома: црни шумски овошки (капина, боровинка) со ноти на печен даб, каранфилче, ванила.

Вкус: џемасто со балансирано полно тело, меки танини и долг завршеток.

Зреење: 24 месеци во 225 литарски буриња (барик) од американски даб и 6 месеци во шише.

Сервирање: на 16-18C со јагнешки ребра, ангус бифтек, гулаш, јаки сирења.

 

Остаток на шеќер (г/л): 3,2

Киселини (г/л): 5,5

Винификација: микроферментација во 5 тонски цистерни од нерѓосувачки челик со контрола на температурата и систем за пумпање, пролонгиран контакт со лушпата за поголема екстракција на посакуваните компоненти.

Потенцијал: при оптимални услови виното ќе ги подобрува своите карактеристики во следните 6-8 години.

Потекло на грозјето: 15 годишно лозје во микролокацијата Вршник во тиквешкиот регион во вардарската долина. Густината на насадите е 4200 лози на хектар култивирани во кордон систем. Приносот е околу 10 тони на хектар. Набрано е рачно на крајот на септември во гајби од 20 кг

Дополнителни Информации

% алкохол:

Достапни волумени:

Земја:

Македонски винарии:

Регион:

Сорта:

, , ,

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “POPOV WINERY, DOMAINE VRSHNIK RESERVE 2015, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *