STOBI WINERY, MACEDON CHARDONNAY 2020, 0.75L

480 ден

Категории: ,

Вид на вино: Суво бело вино

Берба: 2020 година

Регион, земја: Тиквеш, Македонија

Грозје: 100% шардоне

Назив: Тиквешки вински регион

Начини на производство: Грозјето се бере и се сортира рачно, се става во пластични гајби од 25 кг. Директно пресување без мацерација, класична бела винификација со класична статичка седиментација. Ферментацијата се врши во резервоари од не’рѓосувачки челик од 100hL со контролирана температура од 13˚C до 16˚C и трае 10-16 дена. Управување со кислород под строга контрола. Малолактична ферментација во резервоар и стареење во дабови буриња.

Годишно производство: 10.000 л

Стареење: Француски (50%) и американски (50%) користени дабови буриња, за период од 4-6 месеци.

Боја: Златна слама боја.

Ароми: Ароми на зрела круша и цитрус, дополнети со заводливата кафе-карамелска суштина. Вкус: Долг, убаво структуриран финиш со слатка минералност.

Забелешка на винарот: златна сламена боја, блескаво, живописно и сложено непце со средно тело.

Алкохол по волумен: 13,78%

Вкупна киселост: 6,1 g/L

Испарлива киселост: 0,38 g/L

Шеќер: 3,1 g/l

Спарување на храна: Се сервира со риба, тестенини или бело месо.

Послужување: Го препорачуваме на температура од 8-10°C

Дополнителни Информации

% алкохол:

Достапни волумени:

Земја:

Македонски винарии:

Регион:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “STOBI WINERY, MACEDON CHARDONNAY 2020, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *