TUSSOCK JUMPER, GRENACHE ROSE 2019, 0.75L

680 ден

13 in stock

Ова вино е посебно уште на почетокот на својот живот – во лозјето. Растено е на лози стари 15 до 20 години, на почва која е комбинација од глина и варовник, на југот на Франција, во сончева и топла клима; а потоа создадено со директно пресување до чист и бистар сок кој ферментира на ниска температура од 15°C.
Најдобро е да се сервира на температура 7-10 °C, како аперитиф, со скара, салати или пица.

НАГРАДИ
Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2015
Silver Medal Best Value Vin de France Selection 2017

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:

Странски Винарии:

Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “TUSSOCK JUMPER, GRENACHE ROSE 2019, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *