TUSSOCK JUMPER, PROSECCO SPUMANTE

690 ден

SKU: TJ PROSECCO Категории: , ,

Произведено од Глера, винска сорта автохтона за областа Тревизо, Италија. Тамошната почва и климатски услови се уникатно погодни за растот на ова специфично грозје. Благодарение на користењето на Шармат методот во челични аутоклави – виното е екстра суво и свежо. Хармонично на непцето. Одличен аперитив со лесни овошни ароми и освежителна киселост.
Најдобро е да се сервира на температура 7-10 °C, како аперитив, со бело месо или риба.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Земја:

Странски Винарии:

Регион:

Сорта:

Стил:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “TUSSOCK JUMPER, PROSECCO SPUMANTE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *