TUSSOCK JUMPER, RIESLING 2019, 0.75L

540 ден

Категории: ,

Одгледувано во лозјата покрај реката Рајна, во областа Ниерстеин – еден од најтоплите и најсувите делови на Германија, со топли лета и благи зими. Почвата во овие лозја брзо се загрева и се одликува со голема минералност која на вината им дава комплексност и тело.
По долг период на зреење, само здравите и најзрелите гроздови се берат и нежно се пресуваат. За да се зачува овошноста на виното, неговата спора ферментација во иноксни садови, се одвива под строго контролирани температури. Откако ферментацијата заврши, квасецот останува во контакт со виното уште три месеци. Оваа техника се нарекува “sur-lie” и му додава комплексност на виното.
Најдобро е да се сервира на температура 7-10 °C, со живина или риба.

Дополнителни Информации

% алкохол:

Странски Винарии:

Регион:
Земја:
Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “TUSSOCK JUMPER, RIESLING 2019, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *