VENEC WINERY, VRANEC ORLE 2018, 0.75L

1.060 ден

Одлежено 6 месеци во француски дабови буриња, ова суво црвено вино се карактеризира со интензивна темноцрвена боја и ароми на зрели капини, сливи, какао и листови од тутун со дополнителни нијанси на темјанушки, саќе и мед. Виното е со полно тело и има скротени танини со хармонична киселост.

Дополнителни Информации

Достапни волумени:

Земја:

Македонски винарии:
Сорта:

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “VENEC WINERY, VRANEC ORLE 2018, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *