MARTHA’S PORTO, PORT WINE SPECIAL RESERVE, 0.75L

1.230 ден

Out of stock

Категорија:

Martha’s е една од најстарите семејни винарии и досега ја комбинира традицијата со високи стандарди за квалитет во шест генерации. Тоа беше втората генерација на семејството што се впушти во одлучувачката авантура на комерцијализација на грозје во областите Камбрес и Сао Жоао де Лобригос од сопственото лозје. Беа потребни уште две генерации за Мануел Ногуеира, од тогашната генерација, да започне со производство и продажба на наливно вино на други трговци со вино. Маргарида Ногуеира де Хесус, најмладата од трите деца, се омажила за Мануел де Алмеида Марта и од оваа заедница, семејството почнало да го шиши и продава Порт. Следните генерации се посветија на бизнисот со виното Порт, секогаш многу внимателни на квалитетот и посебноста на производот. Сегашните генерации пред компанијата даваат порешителен чекор за консолидирање и проширување на семејниот бизнис на меѓународно ниво. Отсекогаш, целиот циклус се одвива во рамките на семејството, од одгледување на грозје, до производство на вино, флаширање и комерцијализација.

Винарија: Мартас Порто
Класа: Special Reserve
Регион: Порт
Земја: Португалија
Боја: Тинто
Алкохол: 19,50 %
Лит: 0,75

Дополнителни Информации

% алкохол:

Достапни волумени:

Земја:

Странски Винарии:
Регион:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “MARTHA’S PORTO, PORT WINE SPECIAL RESERVE, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *