PULLTEX, PWC SABRE A CHAMPAGNE

4.800 ден

6 in stock

SKU: 107-840-00 Категории: ,

Традицијата да се „крши“ шише шампањ потекнува од времето на Наполеон. Неговите војници, Хусарди, кога ги славеле
нивните победи, удирале по врвот на шишето со сабја додека биле на коњи. Оваа традиција е сè уште присутна на
некои свадбени забави или неформални вечери. Шише шампањ може да се отвори со тоа што ќе му се даде на вратот на шишето силен удар
со сабја. Врвот на вратот ќе излезе, оставајќи го вратот на шишето отворен и подготвен да се сипува.

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “PULLTEX, PWC SABRE A CHAMPAGNE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *