THE EXTREME RESTAURANT GLASS

5.400 ден

ПАКУВАЊЕ ОД 12 ЧАШИ

Out of stock

Categories: ,

THE EXTREME RESTAURANT GLASS (Maј 2005)

Да се води ресторан е како екстремен спорт: екстремно натпреварувачки, изискателна професија во која клиентите очекуваат екстремно пријатни доживувања. Секој детал е важен. Riedel со задоволство Ви ја претставува Extreme Restaurant серијата вински чаши.
Овие чаши се дијаметрално различни од сите други на пазарот. Оваа серија развиена во 2000 од Георг Ридл (Georg Riedel) е наречена Екстремна (Extreme) поради нивните екстремни димензии и контури во облик на дијамант.
Ридл Екстрим Ресторан сериите го имаат истиот фин квалитет, што и останатите чаши на Riedel, но имаат малку подебела дршка која може да го издржи напорното темпо на работа во рестораните. “Во рестораните една винска чаша мора да издржи многу повеќе во тек на една недела, отколку истата винска чаша дома во тек на една година.” вели Георг Ридл (Georg Riedel).
Серијата: Extreme Restaurant е достапна во облик на 4 вински чаши, кои па одговараат на најпопуларните вина: Cabernet Sauvignon (#454/0), Pinot Noir (#454/07), Sauvignon Blanc/Riesling/Old Vine Zinfandel (#454/05).

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THE EXTREME RESTAURANT GLASS”

Your email address will not be published. Required fields are marked *