BRZANOV WINERY, ARTISAN PINOT NOIR 2015, 0.75L

1.290 ден

Out of stock

SKU: БРЗАНОВ.НОАР Категории: ,

Суво црвено вино од сортите Пино Ноар 93% и Темпранијо 7%, добиено со класична ферментација, зреено 3 години од кои 24 месеци во нови барици и една година во шише. Грозјето е од 500м.н.в. Содржи 15%вол.алкохол, без остаток на шеќер и додаток на адитиви. Во процесот на производство користен е само селективен квасец и минимална количина винобран. Виното не е филтрирано

 

Дополнителни Информации

Земја:

% алкохол:

Македонски винарии:

Сорта:

,

Берба:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “BRZANOV WINERY, ARTISAN PINOT NOIR 2015, 0.75L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *