THE O RIEDEL WINE TUMBER RESTAURANT

3.480 ден

ПАКУВАЊЕ ОД 12 ЧАШИ

Out of stock

Категории: ,

The O RIEDEL wine tumber RESTAURANT

Максимилијан Ридл (Maximilian Riedel, 11то поколение Ридл) Ви ја претставува својата прва серија чаши за вино. Конесерите на Ридл ќе бидат пријатно изненадени дека нешто „фали” – оваа чаша нема држка ни база.
Што е “O”? Ридл “O” е нов, иновативен поглед кон виното. Кратко: “O” е идеална чаша за секојдневна употреба и за секоја прилика. Забавна, дава пријатно чувство кога ја држите во рака, изгледа тренди и ја исполнува својата улога!
Изгледот на “O” чашите базира на облиците на Riedel Vinum серијата. За прв пат во историјата на стакларството параметрите како облик, големина, дијаметар се прецизно направени за пошироко доживување на најубавите, најважни сорти на вино во светот. “O” може да се упортебува за: Cabernet/Merlot, Pinot/Nebbiolo, Syrah/Shiraz, Chardonnay, Viognier/Chardonnay, Riesling/Sauvignon.
Овој тип на чаша со векови користен за задоволство во виното, сега е претворен во префинет додаток за дегустација на виното. Maximilian Riedel создал нешто сосема ново, но поврзано со своите корени.
“O” не се натпреварува со постоечките серии на Ридл; “O” е многу повеќе од успешнa нова серија за оние кои сакаат елегантен, некомлициран облик, кој фунционира – скршените дршки на винските чаши се веќе минато.

Оваа серија не содржи олово, графит и е половина од цената на Riedel Vinum чашите.

Дополнителни Информации

Type:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “THE O RIEDEL WINE TUMBER RESTAURANT”

Your email address will not be published. Required fields are marked *