VINUM, BORDEAUX

5.800 ден

КОМПЛЕТ ЧАШИ, КУПИ 8 ПЛАТИ 6 ЦЕНА ЗА КОМПЛЕТ

Out of stock

Колекција: Vinum
Препорачуваме за: Bordeaux
Број: 6416/0
Година: 1986
Висина: 225 mm, 8-7/8″
Волумен: 610 ccm, 21-1/2 oz

Перфектно за млади, комплексни (со поголем од 12 проценти алкохол), црвени, вина, кои имаат високо присуство на танини. Чашата го „измазнува” опорот во ова вино, нагласувајќи го овошното, дозволувајќи му на виното да постигне рамнотежа за која нормално би требале години зреење.

Великодушната „содржина” на оваа чаша дозволува потполно букетот ароми да се развие. Обликот на оваа чаша овомозжува да се вкуси сладоста, со нагласување на овошното и намалување на горчината на танините.

Препорачуваме за: Bordeaux (red), Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Tempranillo.

Дополнителни Информации

Type:

Reviews

Сеуште нема коментари.

Бидете први што ќе го прегледате “VINUM, BORDEAUX”

Your email address will not be published. Required fields are marked *